вторник, 3 май 2011 г.

Една сватба и много медицински случаи

Сватбите винаги създават поводи за усмивки. Усмихваме се сърдечно при вида на красивата булка, усмихваме се облекчено след края на безкрайно дългата официална церемония, усмихваме се блажено при вида на яденето и пиенето в ресторанта и направо избухваме в смях, когато някой накован на мотика червендалест роднина се пльосне на пода след неуспешен опит да изиграе някое сиртаки. Две събития около кралската сватба на 29-ти април 2011 предизвикаха срив във вестибуларния ми апарат и ме принудиха да се срутя на земята от смях. Просто явно по такива радостни събития, наред с пойните птички и бликащата на талази любов, се наблюдава едно повсеместно снижаване на общото IQ до нива, на които и един бавно развиващ се куфар не би завидял.

Първото беше гладната стачка на 19-годишната мексиканка, която копнееше с този си акт да си изпроси покана за тържествената церемония. Интересно е да се отбележи, че различните медии нарекоха самоотвержената мома по различни начини. Така, например, според BTV красотната гугутка се зове Джорджина Чавес, според други информационни агенции е Естибалис Чавес. Присетих се за вица:
“ – Как се казваш?
<!--[if !supportLists]-->-         <!--[endif]-->И-и-и-и Мишо.”
Мечтите са хубаво нещо. Дават крила и надежда, променят мирогледи, карат Мартин Лутър Кинг да пише знаменити речи. Екоактивисти и борци за човешките права по света също имат мечти за свят, където хората ще са по-свободни и ще показват по-голямо уважение към природата. И са готови да се борят за тези си мечти с гладни стачки. Но какво са техните нищожни цели пред светия порив на 19-годишна мъченица да отиде на сватба? Елементарно, мацката влиза в новините и разчувства милионери, които й подаряват бленуваната екскурзия до Лондон, а хората по света продължават да са си все толкова потиснати, а природата все толкова експлоатирана. Напишете ‘гладна стачка’ в Google – само на първа страница излизат около 5 резултата за подвига на Джорджиана – Естибалис Чавес. Честно казано си мисля, че щеше да е по-добре да я оставят да умре от глад и така да отърват света от много повреден генетичен материал, който сега има реалния шанс да се сдобие някога с поколение. Бих й предложила безплатна лоботомия, но някак си имам чувството, че ако някой започне да й бърника в черепната кутия, просто няма да открие на какво да направи въпросната операция...

Щом е толкова лесно да спечелиш хората на своя страна като обявиш, че ще гладуваш, независимо, че е трудно да се определи дали каузата ти е по-скоро малоумна или по-скоро имбецилна, тогава да се направи специален канал в YouTube, където хората да могат да постват клипчетата си, в които да отправят ултимативни искания с подобен характер. Скоро ще можем да четем за тийнейджъри, които са обявили гладна стачка, за да им купят родителите им някой нов iPhone и, честно казано, никак няма да се фрапирам. Можем да превърнем интернет просията в успешна стъпка към по-доброто интегриране на ромските общности по света. Тъмните ни братя вече няма да пращат невръстните си деца да молят за стотинки по улиците, а ще ги карат да учат английски и да работят с лаптоп и камера, за да могат да леят пороища сълзи пред разчувстваните сърца на богаташите в интернет. Подобна акция дори може да изравни стандарта по света – милосърдни милиардери даряват стотачки на умиращи от глад хора в Индия, показали се в мрежата, и измиват съвестта си, след като са карали същите тези гладуващи люде да бачкат по 14 часа в заводите им за маратонки. Вече светът започна да става по-розов, не мислите ли?

Другото, което разклати вярата ми в светлите бъднини на човешкия род, е фактът, че въздухът от сватбената церемония ще бъде бутилиран и бутилките ще се продават за по 20 лири бройката. Евала за идеята, братя! Това е един от най-елегантните начини, които съм виждала, за да се изгаври някой с човешката простотия. На всеки, който си купи подобна бутилка, предлагам да изприпка бързо-бързо до комисията, която определя дали теорията на Дарвин за еволюцията и оцеляването на по-силния е вярна, да им обясни за случая си, за да може най-после тази напълно неоснователна хипотеза да бъде окончателно опровергана.

2 коментара:

  1. Сарказмът е много на ниво, но се пише вестиБуларен апарат все пак, утре имаш матура! Поздрави, много добър блог :))

    ОтговорИзтриване
  2. Въй муууур ма'а му! И аз съм се поосрала :D Мерси за поправката - веднагически се коригира!

    ОтговорИзтриване