сряда, 11 май 2011 г.

КРАКРАхахахахаха

Телевизията за мен винаги е представлявала незаменим извор на култура и вдъхновение, на ерудиция и обективност, на колорит и оригиналност. Перник, от своя страна, е място, което само от скромност се нарича град, а посъщество е същинско съзвездие, една своеобразна галактика на културата, културизма и КУЛТавизма и заслужава да влезе във всички списъци на UNESCO за културно наследство по няколко пъти, или поне да бъде отбелязан в "Пътеводител на галактическия стопаджия" като мястото, където всъщност свършва Вселената, защото веднъж докоснал се до грациозното съвършенство на тази древна винкелова цивилизация, човек изпитва острата нужда светът внезапно да престане да съществува. Какво обаче се случва, когато направим кръстоска от тези две титанични явления ( Перник и телевизията )? Големият взрив? Задействане на ядрения колайдер? Бог се самозакрива? НЕ! Получава се ....









КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ КРАКРА


... след споменаването на това титанично име, дори комунистическият патетизъм, който лъха от речите по съветските симпозиуми, няма да е достатъчен, за да опиша възхищението си от полубоговете, които ни заливат от пернишкия ефир, затова ще се огранича до прост и постен обзор на най-впечатляващите им предавания, а изборът, повярвайте ми, е наистина непосилно труден.

3.


Изумително перспективна млада двойка - вероятно там някъде, между едната нейна мозъчна клетка и неговия израстък над врата, който при останалите хомо сапиенси се зове глава, но в случая просто нямам право да му дам толкова помпозно име, вече е кодиран генетичният материал на техния наследник - бъдещия Айнщайн. Обърнете внимание на грацията и лекотата, с която водещият контролира положението! Забележете ентусиазмът, с който прави плавни преходи между темите, перфектната дикция, цялостното му ефирно присъствие. Комплименти и за авторите на интересните въпроси. Може би аз пак съм недочула и недоразбрала, ама каква е темата на интервюто и за чий тея двамата, Бог да ги поживи, въобще са в студиото? 'Щото малко ми мяза на списанието, което направих във втори клас - имаше интервю с майка ми, четири въпроса: какво мисли за пожарите, какво мисли за кръстословиците, обича ли стихотворения и с какъв прах за пране пере...
Стратегическото ми предложение е следващия път да се даде думата на кучетата - едно от тях има повече акъл от тримата в студиото взети накуп... Еволюция, а?


2.
и


Тези две феноменални и уникални интервюта са класирани заедно поради една единствена причина - като ги пуснете едновременно, не откривате друга разлика, освен че едната млада дама казва "мода", а другата "музика" - както и в предишното интервю, и тук въпросите са на най-високо ниво, а и по никакъв начин не се повтарят по два, че и по три пъти. Както забелязваме, и в двата случая водещите успяват максимално да запълнят ефирното си време, като не допускат и за миг неловки паузи и мълчание. Е, интервюто на Летисия запече на няколко пъти в началото - нещо, което за шести път в съзнателния ми живот ме срути на земята от смях, но това са бели кахъри на фона на цялостния професионализъм, с който двамата водещи зорко наблюдават гостенките си и не ги изпускат и за миг от поглед. Редно е също да отбележим напълно естествения бюст на русата мома, която през половината предаване напълно естествено го пъчеше напред, както и НАПЪЛНО естествената й коса, в която няма и повей от ИКСТЙЕНШЪНИ или боя за коса. Комплименти за двете интервюта - първото дори влезе в "Господари на ефира" под наименованието "Интервю на годината".

1.

Абдикирам пред предизвикателството да го коментирам. Скандално! СКАНДАЛНО! С-К-А-Н-Д-А-Л-Н-О!!!  За седми път в съзнателния си живот се срутих на земята от смях.

Все пак - Господарите са се нагърбили със задачата да прокоментират този невиждан финт в телевизионното изкуство. EnjOi!


Няма коментари:

Публикуване на коментар